FOTO: null

Na području Centra javne bezbjednosti Bijeljina u oktobru je izvršeno 180 krivičnih djela, što je za 28 odsto manje nego u istom mjesecu prošle godine, rekao je načelnik kriminalističke policije bijeljinskog CJB Darko Kovrlija.

On je naveo da je izvršeno 145 krivičnih djela opšteg kriminaliteta, što je za 33 odsto manje nego u oktobru prošle godine. 

Kovrlija je istakao da je manji i broj krivičnih djela imovinskog kriminaliteta za 26 odsto, dok je broj teških krađa smanjen za 46 odsto. 

"Kada je riječ o zloupotrebi droge, u oktobru je otkriveno šest krivičnih djela i podneseno pet izvještaja protiv šest lica", rekao je Kovrlija na konferenciji za novinare na kojoj su predstavljeni rezultati rada CJB Bijeljina u oktobru. 

On je dodao da je u oktobru otkriveno 14 krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminaliteta u kojima je pričinjena ukupna materijalna šteta od 726.000 KM, te protivpravna imovinska korist 247.000 KM. 

Načelnik Sektora Policije CJB Bijeljina Stjepan Terzić rekao je da je u oktobru stanje javnog reda i mira na području ovog centra bilo zadovoljavajuće, s obzirom na to da je bilo 95 narušavanja, što je za 16,67 odsto manje nego u istom periodu prošle godine. 

On je dodao da je evidentirano i 114 prekršaja iz ove oblasti, što je za 27,85 odsto manje nego u istom periodu prošle godine. 

"Među izvršiocima identifikovano je 115 lica, od kojih je 19 povratnika u vršenju krivičnih djela i četiri maloljetna lica", rekao je Terzić. 

Inspektor za bezbjednost saobraćaja u CJB Bijeljina Radenko Knežević naveo je da su u oktobru registrovana 143 saobraćajna udesa, od koji dva sa smrtnim ishodom - u Bratuncu i Zvorniku. "U istom periodu prošle godine registrovane su četiri saobraćajne nesreće sa smrtnim povredama", rekao je Knežević. 

On je dodao da je u oktobru bilo i 10 saobraćajnih nezgoda sa težim tjelesnim povredama. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )