FOTO: null

Centar javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina apeluje na građane da ne pale vatru na otvorenom prostoru, u blizini šume i objekata, s obzirom na to da je u vrijeme poljoprivrednih radova česta pojava požara.

Iz CJB napominju da je poseban oprez neophodan prilikom čišćenja dvorišta i njiva od korova, te paljenja vatre na otvorenom prostoru u blizini šumskih komplesa. 

Iz CJB podsjećaju na zabranu paljenja vatre na svim javnim i zelenim površinama ili izazivanja bilo kog otvorenog plamena u blizini šumskih kompleksa i upozoravaju da će preduzimati zakonom propisane mjere protiv lica koja su izazvala požar i time ugrozila život i zdravlje ljudi, te pričinila materijalnu štetu.

"Podsjećamo građane da, ukoliko primijete nekontrolisano širenje vatre, o tome odmah obavijeste nadležnu Vatrogasnu jedinicu na dežurni broj 123 ili najbližu policijsku stanicu na broj 122", navodi se u saopštenju CJB Bijeljina.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )