FOTO: null

Odsjek za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Gradske uprave Banja Luka poziva stanovništvo na oprez zbog prognoze Republickog hidrometeorološkog zavoda, prema kojoj se, na području Banje Luke očekuju jak vjetar i obi

Istovremeno, apeluju na sugrađane da na svojim balkonima ne ostavljaju predmete koji bi mogli usljed vjetra ugroziti bezbjednost prolaznika.

Posebno se upozorava stanovništvo u naseljima uz riječne i bujične vodotokove na dodatni oprez i eventualno preduzimanje neophodnih preventivnih mjera na zaštiti svoje imovine. Iz Odsjeka podsjećaju građane da, ukoliko primijete da je došlo do izlijevanja bujičnih potoka, o tome obavijeste Centar za obavještavanje putem broja telefona broj: 121.

Kako je navedeno u prognozi Republickog hidrometeorološkog zavoda - od ponedjeljka popodne očekuje se jak jugo, a u utorak popodne, uveče i u srijedu u prvom dijelu dana jaki olujni udari vjetra. U srijedu popodne vjetar postepeno slabi.

-Vjetar ove jačine može izazvati štetu na krovovima, da lomi grane i staro drveće, kida kablove i dalekovode - navode iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Kada je riječ o padavinama, kako je navedeno u prognozi - najviše ih se očekuje od jugozapada do juga, mjestimično obilniji pljuskovi u ponedjeljak i utorak, a u srijedu od ranog jutra do popodneva najviše, kada će pasti i preko 60  litara po metru kvadratnom. Zavod ce pratiti stanje, i po potrebi, izdati upozorenje.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )