FOTO: null

Na području opštine Kozarska Dubica u porastu su svi vodotoci rijeka i rječica, ali situacija nije alarmantna, potvrdio je danas šef Odsjeka Civilne zaštite te opštine Đuro Trubarac.

"U ovom momentu, iako su u porastu svi vodotoci rijeka i rječica, nema ugroženih putnih komunikacija i domaćinstava", izjavio je Trubarac. 

On je naveo da je vodostaj rijeke Une u Kozarskoj Dubici od juče narastao 170 centimetara i danas iznosi 290 centimetara, što je ispod nivoa od 370 centimetara, kada se uvode redovne mjere zaštite od poplava. 

U porastu je i vodostaj Save koji danas u 12.00 časova iznosi 720 centimetara, dok se redovne mjere odbrane od poplava uvode na 800 centimetara. 

Trubarac je, u izjavi Srni, potvrdio da su se tokom noći, u korita povukle rječice Knežica i Moštanica, koje su juče ugrožavale putne komunikacije u selima Mali Mirkovac i Božići. 

U protekla dva dana, na području opštine Kozarska Dubica palo je 30 litara kiše po kvadratnom metru, a s obzirom na to da kiša još pada, ekipe Civilne zaštite su angažovane i prate situaciju na terenu. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )