FOTO: null

U Bijeljini će danas biti održan regionalni sastanak predstavnika Civilne zaštite na kojem će biti razmatrani planovi odbrane od poplava, te priprema i sprovođenja mjera zaštite i spasavanja od požara i zemljotresa u Republici Srpskoj.

Dnevnim redom obuhvaćeni su analiza realizacije mjera i zadataka iz planova Vlade Republike Srpske iz oblasti zaštite i spasavanja, planovi odbrane od poplava u ovoj godini i aktivnosti u pripremi i sprovođenju mjera zaštite i spasavanja od požara u 2017. godini, najavljeno je iz Republičke uprave civilne zaštite. 

Učesnici će razmatrati Plan aktivnosti u pripremi i sprovođenju mjera zaštite i spasavanja od zemljotresa u Republici Srpskoj za period 2016-2019. godine, te informaciju o primjeni Pravilnika o obučavanju lica u okviru osnovnog i srednjeg obrazovanja o opasnosti i zaštiti od elementarnih nepogoda i drugih nesreća. 

Sastanku će prisustvovati direktor Republičke uprave Civilne zaštite Mile Međed sa saradnicima, predstavnici civilne zaštite iz Bijeljine, Zvornika, Bratunca, Vlasenice, Lopara, Milića, Osmaka, Srebrenice, Ugljevika, Šekovića. 

Na sastanak su pozvani i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, "Voda Srpske", Oružanih snaga BiH, te Vatrogasnog saveza Republike Srpske. 

Početak sastanka zakazan je za 11.00 časova u prostorijama Područnog odjeljena Civilne zaštite Bijeljina.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )