FOTO: Nezavisne

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Selmo Cikotić i šef Misije Međunarodne organizacije za migracije (IOM) u BiH Laura Lungaroti razgovarali su u Sarajevu o operativnom sprovođenju definisanih prioritata u upravljanju migracijama i povećanju bezbjednosti građana.

Sagovornici su akcenat stavili na izvođenje radova i uspostavljanje adekvatnog smještajnog kapaciteta u kampu "Lipa" kod Bihaća, u kojem su završeni pripremni radovi, uređenje puta, snabdijevanje vodom, te započete aktivnosti za dovođenje električne energije, a u narednom periodu počeće i postavljanje kontejnera za boravak migranata.
 
Cikotić i Lungarotijeva razgovarali su i o drugim projektima povećanja bezbjednosti u prihvatnim centrima u Kantonu Sarajevo, kao i građana u lokalnim zajednicama u kojima se nalaze ti centri, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti.
 
Sagovornici su istakli važnost što hitnije realizacije ovih projekata kako bi se poboljšali uslovi smještaja migranata, ali i spriječili incidenti i narušavanje javnog reda i mira.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )