FOTO: srpskainfo.com

Centralna izborna komisija /CIK/ BiH danas je u Sarajevu, nakon otklanjanja nedostataka ili nepravilnosti, ovjerila u cijelosti još 152 kandidatske liste za predstojeće opšte izbore u BiH, saopšteno je iz Komisije.

Deset kandidatskih lista ovjereno je djelimično, dok je ovjera četiri kandidatske liste odbijena jer ne ispunjavaju potrebne uslove, saopšteno je iz CIK-a.

Protiv navedenih odluka dozvoljena je žalba Apelacionom odjelu Suda BiH putem CIK-a u roku od dva dana od dana prijema odluke, odnosno do 4. avgusta.

Iz navedenog razloga zbog prijema eventualnih žalbi nadležna služba u Centralnoj izbornoj komisiji BiH radiće i u subotu, 4. avgusta.

Komisija je na sjednici održanoj 19. jula ovjerila 642 kandidatske liste dok je za 166 kandidatskih lista utvrđeno da imaju nedostatke ili nepravilnosti, te je političkim subjektima ostavljen rok do 24. jula da otklone te nedostatke i nepravilnosti.

Ovjerene redovne kandidatske liste će nakon pravosnažnosti, odnosno u ponedjeljak, 6. avgusta, biti objavljene na internet stranici CIK-a, kako bi ovjereni politički subjekti i kandidati prije objavljivanja lista u službenim glasilima i sredstvima javnog informisanja mogli provjeriti svoje podatke zbog eventualnih slovnih ili drugih grešaka.

Iz CIK-a podsjećaju da u periodu od 3. do 8. avgusta traje rok za podnošenje kompenzacionih lista.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )