FOTO: InfoBijeljina

Centralna izborna komisija BiH na današnjoj sjednici donijela je Narednu Glavnom centru za brojanje da otvori vreće sa glasačkim listićima za četiri biračka mjesta u Banjaluci.

Naime, iz izvještaja glavnog kontrolora za obradu, potvrdu i unos rezultata glasanja za opšte izbore u BiH, utvrđeno je da za četiri biračka mjesta u osnovnoj izbornoj jedinici Banjaluka nisu uneseni rezultati izbora.
 
Iz tog razloga, CIK naređuje Glavnom centru da otvori sve vreće sa izbornim materijalom u cilju pronalsaka obrazaca za zbirne rezultate izbora sa redovnih biračkih mjesta u osnovnoj jedinici Banjaluka.I to za biračko mjesto 034B010 za nivo Parlamentarne skupštine BiH i Narodna skupština RS, biračko mjesto 034B027B za nivo Predsjedništvo BiH, PS BiH i NSRS, zatim biračko mjesto 034B117 za nivo NSRS i na mjestu 034B204 takođe za nivo NSRS.
 
-Nakon otvaranja vreća i pronalaska obrazaca, Glavni centar za brojanje bi unio izborne rezultate u aplikaciju. A, ukoliko Glavni centar za brojanje ne pronađe obrasce sa zbirnim rezultatima, izvršio bi ponovno kontrolno brojanje i utvrdio izborne rezultate za navedena biračka mjesta – rečeno je na sjednici.
 
Naredna je usvojena jednoglasno.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )