FOTO: mondo.ba

Centralna izborna komisija BiH (CIK) raspisala je tender za nabavku glasačkih listića za Lokalne izbore 2024. godine. Pocijenjena vrijednost okvirno iznosi 1,5 miliona maraka.

Iz CIK-a su pojasnili da se izbori, koji će se održati u oktobru 2024. godine, prema postojećim zakonskim odredbama raspisuju za: 64 opštinska vijeća u Federaciji Bosne i Hercegovine, 56 skupština opština u Republici Srpskoj,120 načelnika opšina u Bosni i Hercegovini, 14 gradskih vijeća u Federaciji Bosne i Hercegovine, 7 skupština gradova u Republici Srpskoj, 22 gradonačelnika gradova u Bosni i Hercegovini, Skupštinu Brčko distrikta Bosne i Hercegovine (jedna izborna jedinica) i izbor vijećnika u Vijeću Grada Mostara.
 
Procjenjuje se da će okvirno za izbore biti potrebno 6.800.000 listića.
 
“Procijenjena ukupna vrijednost nabavke, odnosno ukupna vrijednost okvirnog sporazuma je u iznosu od 1.500.000 KM, a za Lokalne izbore 2024. godine bi se zaključio Ugovor na vrijednost u približnom iznosu od 1.250.000 KM koji je baziran na podacima sa kojima raspolaže ugovorni organ”, piše u oglašenoj javnoj nabavci.
 
“Finansijska sredstva će biti obezbijeđena budžetom ugovornog organa za 2024. godinu, nakon donošenja Zakona o budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza za 2024. godinu”, naveli su u dokumentu.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )