FOTO: null

Stanovnici Bijeljine mogu da odahnu, jer neće doći do poskupljenja vode, iako je prethodnih godina bila praksa da u januaru skaču cijene.

Razloga za zadovoljstvo imaju i privrednici, jer je Bijeljina prvi grad u Srpskoj u kojem istu cijenu vode plaćaju građani i privredni subjekti. Izjednačavanje cijene vode za privredu i domaćinstva jedan je od uslova koje su pred vlasti Bijeljine postavili evropski kreditori prilikom početka gradnje kanalizacione mreže. Tako korisnici vodovodne i kanalizacione mreže plaćaju 1,57 KM po kubnom metru za vodu, a 1,52 KM za kanalizaciju.

U preduzeću "Vodovod i kanalizacija" ističu da bi cijene vode u narednim godinama trebalo da budu smanjene.

- Cijene su jasno definisane u ugovoru sa kreditorima, tako da sigurno neće doći do poskupljenja. Kada ovaj projekat bude završen u prvoj fazi, cijene bi mogle biti i smanjivane - rekao je direktor ovog preduzeća Predrag Perković i dodao da je na području Bijeljine oko 90.000 stanovnika priključeno na gradski vodovodni sistem.

Dodao je da je 2015. godina bila teška zbog vraćanja kredita kojim se finansira gradnja kanalizacione mreže u gradu.

- Nadamo se da ćemo tokom ove godine na kanalizacionu mrežu priključiti novih 3.500 korisnika - kazao je Perković.

On je istakao da je lani izgrađena fabrika za prečišćavanje otpadnih voda i da će idućeg mjeseca, nakon probnog rada, koji je u toku, to postrojenje biti predato na upotrebu "Vodovodu". Prečistač otpadnih voda ima kapacitet za oko 80.000 stanovnika.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )