FOTO: null

Laktaši - Košarkaši Igokee nisu dobro startovali u ABA ligi ove sezone pošto su na svom terenu izgubili od Cibone sa 71:61.

Aktuelni šampion BiH vrlo loše je ušao u meč, a gosti iz Zagreba su imali dvocifrenu prednost već nakon prve četvrtine. Igokea je u nastavku meča popravila igru u odbrani, ali su gosti održavali stečenu prednost zahvaljujući raspoloženim Željku Šakiću i Anti Žižiću. Tokom treće četvrtine domaći su došli sa "samo" šest poena zaostatka, ali su gosti serijom od 11:0 na početku posljednje dionice ponovo došli na dvocifrenu prednost koju nisu ispustili do kraja meča. Tim Dragana Bajića tako je zabilježio novi neuspjeh na startu ove sezone pošto je ispao od Mornara u kvalifikacijama za Ligu šampiona. U narednom kolu tim iz Laktaša u srijedu će gostovati Karpošu i tu će tražiti prvi trijumf u ligi.

Za razliku od Igokee košarkaši Partizana upisali su trijumf u gostima kod Mornara u ekstremno neefikasnom meču rezultatom 58:57. U odličnom ambijentu dvorane "Topolica" obje ekipe imale su veliku podršku navijača, a gosti iz Beograda su se bolje snašli u triler završnici. Barani su imali napad za pobjedu, trener Đorđije Pavićević tražio je izolaciju za Lamonta Džonsa koji nije uspio da poentira pored Adina Vrapca. Bila je ovo veoma ružna utakmica za oko, a o atraktivnosti najbolje govori sam rezultat. Bivši kapiten Vanja Marinković bio je najbolji u pobjedničkom timu sa devet poena i sedam skokova, dok je plejmejker Vil Hečer imao 11 poena, ali i pet izgubljenih lopti. Siguran start zabilježila je Krka koja je bez problema savladala debitanta Karpoš Sokoli sa 81:64. Već na poluvremenu domaćin je imao 24 poena prednosti, a najviše zahvaljujući omalenom organizatoru igre Maticu Rebecu, koji je zabilježio 14 poena i osam asistencija. Na drugoj strani je Zoran Vrkić imao 11 poena i sedam asistencija.

Utakmicom između Budućnosti i Zadra sinoć je otvoreno drugo kolo, a večeras od 21 čas Crvena zvezda u derbiju dočekuje Cedevitu. Glavni pretendenti za titulu koji su se prošle sezone sreli u polufinalu plej-ofa, odmjeriće snage u ranoj fazi prvenstva. Rezultati prvog kola: Cedevita - Budućnost 70:80, Mega Leks - Olimpija 86:85, Crvena zvezda - MZT 91:69, Zadar - FMP 78:76.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )