FOTO: pixabay

Iako je bilo malo onih koje je interesovao Internet Explorer, izgleda da Microsoft radi mnogo bolji posao kada je u pitanju Edge pregledač interneta.

Prema najnovijoj statistici analitičke kompanije Statcounter, Edge je upravo prestigao Safari i postao je drugi najpopularniji internet browser kada je u pitanju desktop platforma.

Analize pokazuju na koji način je Microsoft Edge polako napredovao u poređenju sa Safarijem, još od marta 2021. godine. Google Chrome ostaje neprikosnoven, kao najpopularniji intrenet pregledač.

Statistika, na polju najpopularnijih desktop browsera na tržištu izgleda ovako:

Google Chrome: 66,64%
Microsoft Edge: 10,07%
Safari: 9,61%

S obzirom na to da je korisnička baza Windows korisnika značajno veća u odnosu na Apple Mac uređaje, ima smisla što Microsoft Edge ima više potencijala za rast nego Safari. S druge strane, moguće je i da manje vlasnika Mac uređaja koristi Safari kao svoj glavni desktop browser.

Zanimljivo je da je Firefox, koji je gotovo prestigao Safari tokom februara, sada izgubio veći broj aktivnih korisnika i sada drži 7,86% tržišta. Nije poznato da li su oni prešli na Chrome ili Edge.

Ostali browseri čine ukupno 2,5% korisničke baze, dok Operu koristi 2,44 procenata ukupno broja desktop koriisnika internet pregledača.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )