FOTO: null

Iako se o četvrtfinalu Evrolige nije govorilo kao realnom cilju, košarkaši Crvene zvezde serijom pobjeda istakli su jasnu kandidaturu za plasman među osam najboljih, a pobjeda na gostovanju protiv Baskonije rezultatom 87:69 dodatno ih je približila ovom u

Meč u Vitoriji bio je savršen. Teško je riječima dočarati šta je ekipa Dejana Radonjića uradila učesniku Fajnal fora prošle sezone. Baskonija igra vjerovatno najatraktivniju košarku u Evropi, ali je Zvezdina odbrana toliko moćna da lepršavost domaćih igrača nijednog momenta nije došla do izražaja. U jednom momentu Beograđani su imali plus 28 i takvu inferiornost u Vitoriji nisu zapamtili. Zvezda je najljepša priča Evrolige i u ovom momentu igraju na najvišem nivou što govori serija od šest pobjeda u nizu. Protiv Baskonije ima skor pet pobjeda i poraz te nikad nije izgubila u dvorani "Fernando Buesa" u kojoj je domaći tim izgubio tek treći meč u posljednje dvije godine. Večeras od 19 časova u hali "Aleksandar Nikolić", Radonjićeva kaznena ekspedicija dočekuje Panatinaikos. Karte su planule za 15 minuta, svi žele da uživaju u sjajnoj igri svojih miljenika.

- Čeka nas utakmica sa Panatinaikosom i nadam se da smo spremni za njih. Protiv Baskonije smo bili na nivou, ali moramo da se okrenemo ka večerašnjem duelu - smirio je euforiju Radonjić.

Crnogorski trener može da bude ponosan na perfektnu partiju svojih izabranika od kojih su se istakli Stefan Jović sa 18 poena i 12 asistencija i Marko Simonović sa 23 poena. Panatinaikos je prije gostovanja u Beogradu dobio Barselonu sa 71:65 i tako odigrao i za Zvezdu, jer "crveno-bijeli" imaju tri pobjede više od "blaugrane" koja pretenduje na osmo mjesto. Ima još 11 kola do kraja ligaškog dijela takmičenja i prema nekoj računici Zvezdi bi pet pobjeda otvorilo vrata četvrtfinala. Lider CSKA lišen usluga Miloša Teodosića poražen je od Žalgirisa sa 74:79, što je prvi poraz Moskovljana u Evroligi od litvanskog tima poslije 17 uzastopnih pobjeda. Rezultati: Galatasaraj - Makabi 102:63 i Uniks - Fenerbahče 81:86. Sinoć: Anadolu Efes - Darušafaka, Bamberg- Real, Milano - Olimpijakos. Parovi: Fenerbahče - Galatasaraj (18.45 časova), Makabi - Uniks (20.05).

Aerodrom kao kuća

Nakon što su u Kazanju morali da odspavaju na aerodromu zbog odgađanja leta, košarkaši Crvene zvezde ponovo su prilegli na aerodromskim klupama, ali ovaj put u Frankfurtu. Beograđani su se odmah poslije meča vraćali kući, a pauzu između letova igrači su iskoristili za kratak i neudoban san.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )