FOTO: null

Najmanje četiri lica su uhapšena u petak, a pretreseno je 11 lokacija, u velikoj policijskoj akciji sprovedenoj u Bijeljini, u sklopu koje je MUP RS sarađivao i s kolegama iz Srbije i Crne Gore.

Prema nezvaničnim informacijama, cilj akcije je rasvjetljavanje krivičnih djela iz oblasti organizovanog kriminala, odnosno udarac narkobandi koja je djelovala u regionu. Spekuliše se da se uhapšeni povezuju sa švercom droge i drugim težim krivičnim djelima. 

Pretreseni su stanovi u naselju Intergaj i u Sremskoj ulici, kod nekadašnje željezničke stanice u Bijeljini, a prema navodima medija, među uhapšenima je i glavni egzekutor i jedan od vođa crnogorskog narkoklana, s tim što njegovo ime nije bilo poznato.

Prema riječima stanovnika Bijeljine, ulicama grada još od jutra začule su se policijske sirene. 

"Vidio sam i džipove, marice… Očigledno je riječ o hapšenju krupnijih, opasnijih riba. Od momenta kada su policajci došli u naselje Intergaj, svi smo počeli da se pitamo šta se zapravo dešava. Čuo sam da ih je nekoliko uhapšeno", rekao nam je jedan Bijeljinac. 

Neposredno pred zaključenje ovog broja "Nezavisnih", izvor iz MUP-a RS potvrdio nam je da su uhapšena četiri lica i da je u toku njihova kriminalistička obrada. Naš sagovornik dodaje da nije isključeno da će spisak biti i veći. 

Iz MUP-a Republike Srpske kazali su da bi više detalja o akciji trebalo da bude poznato narednih dana. 

"Na više lokacija na području Bijeljine u toku su pretresi prostorija koje koriste lica za koja se sumnja da su u vezi s organizovanim kriminalnim grupama i da su izvršioci krivičnih djela iz oblasti organizovanog kriminala", rečeno je u MUP-u Srpske. 

Pretrese su, kako su naglasili, obavili pripadnici Uprave MUP-a RS za organizovani i teški kriminalitet, u saradnji s pripadnicima bijeljinskog CJB-a.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )