FOTO: Nezavisne

H.P. (25), E.V. (22), N.V. (23) i E.Z. (37), svi iz Gradačca, uhapšeni su zbog sumnje da su tokom 2017. i 2018. godine na području ove opštine izvršili 20 krivičnih djela "Krađa" i "Teška krađa".

Kako se navodi u saopštenju MUP-a Tuzlanskog kantona, oni se sumnjiče da su provaljivali u porodične kuće, vikendice, garaže, firme, pa čak i apoteke.

Prema sumnjama policije, uhapšeni su iz objekata nosili sve što bi im došlo pod ruku - LCD televizore, trimere, motorne testere, kosilice, bušilice, brusilice, kazan za rakiju, cijevi za centralno grijanje, autoprikolicu, aparat za varenje, kablove, oružje, nakit, novac i druge stvari.

Policija je pronašla određene predmete koji su u njihovim pohodima ukradeni i vratila ih vlasnicima.

"Nakon kompletiranja predmeta, protiv navedenih lica, Kantonalnom tužilaštvu TK-a je podnesen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima 'Teška krađa' iz čl. 287. KZ FBiH. Takođe, službenici OKP PU Gradačac radeći na dokumentovanju navedenih krivičnih djela operativnim radom su pronašli i privremeno oduzeli predmete koji potiču iz krivičnih djela koja su navedena lica počinili na području BiH, FBiH i RS., i  tom prilkom su rasvijetlili dvanaest krivičnih djela 'Teška krađa'. Nakon dokumentovanja predmeta nadležnom Kantonalnom tužilaštvu TK-a, zbog osnova sumnje protiv H.P., E,V., N.V. i E.Z. je podnesen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima 'Teška krađa' iz čl. 287 KZ FBiH", saopšteno je iz MUP-a Tuzlanskog kantona..

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )