FOTO: pixabay

Psi često zure u svoje vlasnike. Ovaj govor tijela kod pasa je veoma specifičan, a istraživanje je pokazalo da postoje četiri osnovna razloga zašto to rade.

Pas pokazuje naklonost
Psi obožavaju svoje vlasnike. I baš kao što ljubavni partneri vole da se gledaju u oči, to upravo rade i psi kako bi iskazali svoju ljubav i naklonost. Pa, iako vam je možda malo neprijatno, imajte na umu da je vaš pas fasciniran vama.
 
Takođe, te trenutke možete da iskoristite. Dok vaš pas netremice gleda u vas, iskoristite njegov fokus za dresuru. To je trenutak kada će vas više slušati.
 
Psu nešto treba
Pošto ne govori, pas koristi dug i intenzivan pogled kako bi stavio vlasniku do znanja da mu nešto treba. Možda je gladan ili želi da ide u šetnju; ili je izgubio lopticu ispod kauča.
 
Vlasnik jede nešto
Ponekad je jedini razlog zašto pas gleda u vas taj što nešto jedete. Ako vlasnik ima nešto u ustima, i pas želi to da proba. To što čips nije hrana za pse, ne znači da mu nije interesantan, posebno kada vidi vas kako uživate dok ga jedete.
 
Pas je agresivan
Ova situacije nije uobičajena, međutim, može da se dogodi. Ako pogled psa ustremljen i ne trepće, a tijelo mu je ukočeno, onda pokazuje znakove agresije. To se može dogoditi ako vlasnik posegne za njegovom hranom ili igračkom koju pažljivo čuva. U ovom bi slučaju trebalo brzo biti jasno što se događa.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )