FOTO: null

Sarajevo - Podnošenje prijava za ovjeru političkih stranaka, nezavisnih kandidata, udruženja i grupa građana za učešće na lokalnim izborima ističe sutra, podsjetila je Centralna izborna komisija (CIK) BiH.

Podnošenje prijava počelo je 7. maja nakon što je CIK tri dana ranije donio odluku o raspisivanju i održavanju lokalnih izbora 2. oktobra. Istog dana započelo je preuzimanje obrazaca za prijavu učešća na izborima.

U skladu sa utvrđenim rokovima, CIK će do 4. juna obaviti ovjeru prijava nakon čega će biti poznato koliko će političkih subjekata i pojedinaca kao nezavisnih kandidata te predstavnika nacionalnih manjina učestvovati na oktobarskim lokalnim izborima.

- Podsjećamo državljane BiH sa pravom glasa koji se nalaze na privremenom boravku izvan BiH ili imaju status izbjegle osobe da je u toku upis birača za glasanje iz inostranstva na lokalnim izborima i da njihova registracija traje do 19.  jula - istakli su u CIK-u. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )