FOTO: InfoBijeljina

BIJELJINA - Centar za socijalni rad u Bijeljini od danas radi u novoj zgradi čija je izgradnja koštala 3,1 milion KM.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić ozvaničio je početak rada Centra za socijalni rad u novoizgrađenom objektu, ističući da će to omogućiti pružanje kvalitetnije usluge korisnicima, posebno kada je riječ o radu Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama.

On je podsjetio da je izgradnja zgrade započeta nakon velike poplave 2014. godine, kada je značajno oštećen stari montažni objekat u kojem se nalazio Centar za socijalni rad, a korišten je povoljan kredit Svjetske banke.

"Ovdje su smješteni i Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama, Dnevni centar za djecu u riziku, a u novoj zgradi su i prostorije Saveza opština i gradova Republike Srpske i Direkcije za izgradnju i razvoj grada", naveo je Mićić.

Gradonačelnik je zahvalio Vladi Japana i drugim donatorima koji su pomogli izgradnju i opremanje Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama, u iznosu od 650.000 KM, te najavio da će on biti u funkciji od septembra.

Direktor Centra za socijalni rad u Bijeljini Milorad Sofrenić rekao je da su uslovi rada u novom objektu prema najvišim svjetskim standardima.

Nova zgrada Centra za socijalni rad ima površinu od 2.500 metara kvadratnih.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )