FOTO: blic.rs

Fudbaleri Čelsija su prvi finalisti engleskog FA Kupa, pošto su danas u polufinalu, na Vembliju, sa minimalnih 1:0 savladali Mančester Siti, a rivala u finalu će saznati sutra kada se sastanu Lester i Sautempton.

Gol odluke pao je u 55. minutu, a postigao ga je Hakim Ziješ na asistenciju Tima Vernera.
 
Iako je ulog bio veliki - plasman u finale najstarijeg takmičenja na svijetu, bila je to dobra utakmica, u kojoj je Čelsi za nijansu bio bolji, a imao je i bolje prilike, plus je Kristijanu Pulišiću poništen gol u nadoknadi.
 
Definitivno je Čelsi sada drugi tim otkad ga je preuzeo Tomas Tuhel od Franka Lamparda. Dovoljno je podsjetiti na prvenstveni duel ista ova dva tima početkom godine, kada je Siti održao lekciju "plavcima" usred Londona.
 
Otkad je njemački stručnjak sjeo na klupu, Čelsi ponovo liči na onaj stari tim koji je harao ne samo engleskim, već i evropskim fudbalom. Tuhel je ekipu preuzeo oko 20. januara i od tada je odigrao tačno 20 utakmica, sa učinkom od 14 pobjeda, četiri remija i samo dva poraza - u prvenstvu od Vest Bromvič Albiona i od Porta prije četiri dana, ali taj poraz nije bio bolan, jer je Čelsi prošao u polufinale Lige šampiona.
 
Zanimljivo je da će ovo biti čak četvrto finale FA Kupa za Čelsi u posljednjih pet sezona, a rivala dobijaju u nedjelju uveče kada se završi drugo polufinale, u kom će snage odmjeriti Lester Siti i Sautempton. Taj meč će početi u 19.30 časova. 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )