FOTO: null

Jedno lice je uhapšeno na Autobuskoj stanici nakon što je preuzeo vrećicu u kojoj mu je autobusom iz Beograda poslata knjiga ali iz koje su granični policajci na graničnom prelazu Rača izuzeli kovertu sa 11 grama kokaina.

Kako saznajemo iz policijskih izvora uhapšen je Igor Savanović (41) iz Banjaluke.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH (UIO BiH) saopštila je juče da je jedno lice uhapšeno te da je  pomenuta pošiljka poslata je u petak, 14. avgusta redovnom autobuskom linijom Beograd - Kostajnica. Oni nisu izlazili u javnost sa identitetom privedenog.

Klupko oko šverca droge počelo je da  se odmotava  tako što su carinici na graničnom prelazu Rača detaljnom kontrolom pomenutog autobusa na sjedištu iza vozača primijetili crvenu vrećicu sumnjivog sadržaja. Kada su upitali vozača šta se nalazi u vrećici odgovorio je to pošiljka za Banjaluku i da se u njoj, kako je njemu rečeno, nalazi knjiga.

- Pregledom vrećice utvrđeno je da se pored knjige nalazila i koverta u kojoj su bili telefonski računi. U koverti je pronađen i bijeli praškasti sadržaj koja asocira na opojnu drogu - saopštili su juče iz Uprave za indirektno oporezivanje.

Dodali su da su zajedno sa pripadnicima Granične policije Bijeljina odradili testiranje sumnjive materije čiji nalaz je potvrdio da se radi o kokainu.

Graničari su nakon pronalaska sumnjive materije slučaj prijavili i banjalučkoj policiji koja je autobus sačekala u Banjaluci. Tu su policijski inspektori čekali da vide ko će da preuzme pošiljku. 

Savanović nije znao šta se dešava. Kada je autobus stigao oko 18 časova on je preuzeo crvenu vrećicu nakon čega ga je policija uhapsila.

Izvor blizak istrazi kazao je da je nakon hapšenja Savanovića pretresen njegov stan u Banjaluci.

- Tokom pretresa pronađeni su dokazi koji upućuju na neovlašćeni promet opojnih droga. Inače Savanović nije odranije poznat policiji - kazao je naš izvor.

Dodao je da će u cilju daljeg rasvjetljavanja ovog slučaja policija pokušati da utvrdi ko je pošiljalac ove neobične pošiljke i koliko dugo se odvijao transport droge na ovaj način.


Oduzeta droga

Prema informaciji o stanju bezbjednosti u Republici Srpskoj za prvih šest mjeseci ove godine najviše je zaplijenjeno marihuane, ukupno 11,37 kilograma.

- Ove godine zaplijenjeno je oko 1,16 kilograma hašiša, 209,03 grama amfetamina, 2,42 kilograma kanabisa i oko 315,24 grama heroini - navodi se u pomenutom dokumentu. Dodali su da je za isti period zaplijenjeno i 282 stabljike indijske konoplje.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )