FOTO: null

Nadali su se košarkaši Igokei da mogu ostvariti bar jednu pobjedu u teškoj seriji mečeva u regionalnoj ABA ligi, ali su nakon poraza od Budućnosti i Crvene zvezde izgubili i od Cedevite na svom terenu sa 84:69.

Nije Igokea mogla skinuti skalp nijednom od favorita u regionalnom takmičenju. Nakon što su protiv Budućnosti i Crvene zvezde skupo prodali kožu, igrači iz Laktaša nisu pružili dobru partiju protiv Cedevite koja je od početka krenula silovito i odmah stigla do osjetne prednosti. Početkom druge četvrtine domaći su se uspjeli vratiti, ali onda je ponovo uslijedio pad što su iskusni gosti iskoristili i na poluvrijeme otišli sa devet poena prednosti. Tu prednost su konstantno povećali u nastavku meča gdje se igra domaćih potpuno raspala. Hrvatski šampion je odigrao odličan meč i iskupio se za poraz u prošlom kolu od Krke na svom terenu. Igrače Igokee su sa tribina bodrili i rukometaši Borca, ali to im nije puno pomoglo protiv raspoloženog protivnika. Na ovo meču za goste je igrao i povratnik u ekipu Marko Tomas koji je potpisao ugovor na godinu dana. U prošloj sezone igrao je za tursku TED Ankaru za koju je prosječno postizao 12 poena uz tri skoka i 1,6 asistencija po meču. Tokom karijere nastupao još i za Real Madrid, Fuenlabradu, Zagreb, Cibonu i Fenerbahče.

Košarkaši Partizana doživjeli su prvi poraz ove sezone u ABA ligi, pošto su u hali "Ranko Žeravica" izgubili od podgoričke Budućnosti sa 64:61. Junak utakmice bio je Markus Vilijams koji je na fantastičnu seriju Partizana 12:2 u finišu, odgovorio sa trojkom uz faul, kasnije bio miran u penal završnici i donio veliki trijumf Podgoričanima. Najefikasniji kod Partizana bio je Novica Veličković sa 15 poena, 12 je dao Uroš Luković, dok je za goste Vilijams imao 13.

Rezultati sedmog kola: Krka - Zadar 80:79, Cibona - FMP 87:68, Partizan - Budućnost 61:64, Igokea - Cedevita ????, Mega Leks - MZT (igrano sinoć). Ponedjeljak: Mornar - Crvena zvezda (18), Karpoš Sokoli - Olimpija (21).

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )