FOTO: null

Akademik Kosta Čavoški izjavio je da je zgrožen presudom Haškog tribunala prvom predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću, istakavši da je njome "po ko zna koji put potvrđeno da je Haški tribunal puko izrugivanje pravu i pravdi".

"Presuda Karadžiću je nastavak primene konstrukcije združenog zločinačkog poduhvata tako što su njemu lično pripisani svi zločini koje je bilo ko od Srba počinio na tlu BiH", naveo je Čavoški, koji je i predsjednik Političkog savjeta Srpskog pokreta "Dveri". 

To bi, kako je objasnio, bilo isto kao kada bi bivši američki predsjednik DŽordž Buš, kao vrhovni komandant SAD, odgovarao za sva zlodjela koja su počinili američki vojnici u Iraku, Avganistanu i svim zemljama u kojima je Amerika vršila vojne intervencije van teritorije SAD. 

On je naglasio da Srbi i Vojska Republike Srpske pritom nisu vodili nikakav osvajački rat, već su branili svoja vijekovna ognjišta poslije dvostrukog genocida koji su preživjeli u Prvom i Drugom svjetskom ratu, saopštila je je Info služba "Dveri" i Demokratske stranke Srbije. 

"Radovan Karadžić je upravo sprečio novi genocid nad srpskim narodom u BiH i osnovao Republiku Srpsku, najveću srpsku pobedu u 20. veku, za šta mu pripada neprolazna zasluga", rekao je Čavoški. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )