FOTO: null

Lider NDP-a Dragan Čavić rekao je danas da je NDP relevantna politička organizacija koja ne želi da bude na periferiji političkih događaja ni u Republici Srpskoj, niti u BiH, i koja će tražiti da članice Saveza za promjene hitno i precizno definišu svoje

"Preciziraćemo svoje politike i sa njima izaći pred javnost o svim pitanjima, te tražiti od članica Saveza za promjene da precizno definišemo opoziciono djelovanje i naš rad u Republici Srpskoj", rekao je Čavić na konferenciji za novinare u Bijeljini.

On je naglasio da će sva aktivnost NDP-a u narednom periodu biti usmjerena ka autentičnosti, samostalnosti i partnerskom odnosu sa strankama za koje smatra da imaju identične i slične ciljeve.

Čavić je naveo da budućnost Saveza za promjene zavisi isključivo od njegovih članica i da ne postoji nijedan razlog zbog kojeg opozicija ne treba da postoji, ali da se odnosi među članicama moraju hitno definisati.

"Članice Saveza ne smiju sebi dozvoliti da ih /predsjednik SNSD-a Milorad/ Dodik okuplja na način da one izlaze i reaguju na sve što on kaže. Savez mora autentično da gradi i stvara svoj odnos prema svim politikama", rekao je Čavić.

On smatra da nijedna članica Saveza za promjene ne namjerava da promijeni svoju opozicionu ulogu i da ne želi da postane dio većine u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Čavić je istakao da su u NDP-u svi saglasni o tome da nema nikakve potrebe da se "pecaju na udice Milorada Dodika" i da će se posvetiti isključivo svojim politikama za budući period.

On je naveo da NDP ne potcjenjuje rezultat ostvaren na lokalnim izborima, koji je za 15 odsto bolji nego na opštim izborima, te naglasio da se NDP priprema za buduće djelovanje, a posebno za izbore 2018. godine.

On je najavio da će NDP uspostaviti novu i efikasniju organizaciju, smanjiti broj članova Predsjedništva, precizno utvrditi odgovornost za upravljanje procesom i organizacijom stranke, imenovati regionalne predsjednike, te završiti konstituisanje aktiva mladih i aktiva žena.

"Logično je da na vrijeme počinjemo aktivnosti za ovaj proces, a juče i danas smo ovdje u Bijeljini zaključili tri stvari koje ćemo rješavati narednih mjeseci, počev od sjednice Glavnog odbora u ovom mjesecu", rekao je Čavić nakon seminara sa članovima Predsjedništva stranke, odbornicima u lokalnim skupštinama i poslanicima NDP-a u parlamentu Srpske, te na nivou BiH.

Čavić je dodao da će narednih dana biti imenovana radna grupa sa sekretarom za međunarodne odnose stranke, ističući da je cilj NDP-a da postane članica Evropske narodne partije, za šta ima dobre preduslove.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )