FOTO: null

U intervjuu za EuroBlic predsjednik NDP i kandidat SzP za gradonačelnika Banjaluke Dragan Čavić je rekao da Igor Radojičić nije mogao da bude kandidat sve dok mu Milorad Dodik to nije dozvolio, naglasivši da iznad njegove nominacije ne stoji nikakav autor

Prethodno je Čavićev protivkandidat iz drugog bloka, Igor Radojičić izjavio za isti medij da je Čavić sam sebe proglasio kandidatom, dok iza njega stoji baza i organizacija SNSD.

– Radojičić, ma koliko pokušavao da napravi distancu od politike Milorada Dodika i Nebojše Radmanovića i njihovih bočnih uticaja, on to još ne uspijeva – kaže Čavić za „EuroBlic“.

Čavić je u istom intervjuu rekao da ne želi da bude gradonačelnik koji će cijeli dan provesti u kancelariji, što je praksa SNSD. Postoje ljudi u okruženju koji su napravili ogroman posao u razvoju lokalne infrastrukture – Milan Bandić u Zagrebu, Zoran Janković u Ljubljani, Goran Ješić u Inđiji ili Palma u Jagodini.

Budući da je Banjaluka prezadužena, Čavić je za EuroBlic objasnio kako bi napunio gradsku kasu.

“Grad ne koristi adekvatno vlastite resurse. Gradsko zemljište nije prodavano, nego mijenjano. Tako je 400 dunuma zemljišta mahinacijama preko Poljoprivredne škole u svoje vlasništvo upisao Budimir Stanković iz vrha SNSD i prodao ga „Bingu“. Epilog je taj da je Pravobranilaštvo pod političkim pritiskom s vrha, mimo odluke gradske vlasti, pristalo na vansudsko poravnanje u kome je odustalo od sudskog postupka u kom grad traži da mu se oteta parcela vrati. Po cjenovniku Gradske uprave, jedan dunum vrijedi 400.000 KM, pa saberite koliko je to novca. Sve su to posljedice vladavine stranke kojoj pripada Igor Radojičić. On ne može da se amnesira od onoga što su radile njegove kolege iz stranke, perući ruke od njih. U tome je razlika između nas”, zaključio je Dragan Čavić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )