FOTO: InfoBijeljina

Vijest da će se gradonačelnik Bijeljine iza zatvorenih vrata sastati sa bivšim predsjednikom Hrvatske, Stjepanom Mesićem, digla je Semberce na noge.

Nakon što je potvrdio da će Mesić doći u Bijeljinu, iz Mićićevog kabineta ubrzo je stigao demanti da neće biti zvaničnih sastanaka ni sa bivšim ni sa sadašnjim zvaničnicima Hrvatske.

Bura u vezi sa Mesićevim dolaskom u Bijeljinu, ni danas se ne stišava.

Usijale su se društvene mreže, pojedina udruženja traže da se Mesić proglasi personom non grata, a gradonačelnik Mićić podnese ostavku, prenosi RTRS.

Ne možemo biti dobri domaćini onima koji traže ukidanje Republike Srpske, poručuju veterani, a od gradonačelnika traže izvinjenje.

- Smatram da je čovjek, izvinio bi se ovom narodu i da mu više ne pada na pamet da tek tako omalovažava borbu srpskog naroda 90-ih - ističe Zoran Miljanović, predsjednik Skupštine veterana Republke Srpske.

U Gradskoj boračkoj organizaciji juče su bili iznenađeni, danas bez komentara.

Pred novinare nije želio ni Mićić, ali ni njegovi koalicioni partneri.

Šta ovdje traži čovjek koji je rekao da Srbi iz Hrvatske mogu da ponesu samo blato na opancima, pita poslanik SNSD-a Nedeljko Ćorić.

- I da treba primijeniti Bonska ovlašćenja i izolovati srpskog člana Predsjedništva gospodina Dodika. To pokazuje nedvosmislen stav da je on protiv interesa srpskog narodana na ovim prostorima - dodaje Ćorić.

Podsjećamo, Mesića, kao posljednjeg predsjednika SFRЈ, građani pamte po rečenici: "Mislim da sam obavio zadatak, Јugoslavije više nema i hvala vam lijepo."

Ali i po govoru u Australiji 1992. koji je u javnost procurio tek 2006. godine, kada ga je objavio jedan hrvatski portal, u kojem Mesić proglašenje i priznanje NDH, naziva hrvatskom pobjedom: "U Drugom svjetskom ratu Hrvati su dva puta pobijedili. Mi nemamo razloga nikome se ispričavati. Traže od Hrvata da kleknu pred Јasenovac. Mi nemamo pred kim šta klečati. Mi smo dva puta pobijedili, a svi drugi samo jednom. Mi smo pobijedili 10. travnja, kada su sile osovine priznale hrvatsku državu." 

Nezvanično, Mićo Mićić i Stjepan Mesić ranije su se sastajali u Brčkom na imanju jednog biznismena koji je Mesićev kum, a Mićićev prijatelj.

Zanimljivo je i da je Mićo Mićić 2012. godine dobio priznanje Zlatna plaketa za lidera lokalne samouprave decenije koju dodjeljuje Internacionalna liga humanista čiji je počasni predsjednik upravo Stjepan Mesić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )