FOTO: null

Ako se već ukida prikupljanje sredstava, kad će nam se isplatiti pomoć koju godinama čekamo, pitaju privrednici iz opština i gradova u Srpskoj koji još nisu dobili novac iz Fonda solidarnosti. U redu stoje i kostajnički, načuli su da bi sredstva mogla bit

Svetozar Stanišljević u takav scenario ne želi da veruje, pogotovo jer su mu bujice, zamalo, odnele pogone.

- S obzirom da smo pretrpeli stvarno velike štete, to bi nam bilo od velike koristi. Pogotovo ovde u ovoj opštini jer mislim da smo pretrpeli jednu od najvećih šteta. Sve je argumentovano i može se dokazati. Zato mislim da bi bilo nepravedno da nas to mimoiđe – rekao je Svetozar Stanisavljević, direktor kompanije “Foresta” iz Kostajnice za ATV

I načelnik opštine podseća – majske poplave, pa još šest novih nakon toga! Nemojte to zanemariti, kaže Drago Bundalo. Ukupna šteta je devet miliona, na privredu otpada dva i sto. Daje se deset odsto pa Kostajnici sleduje 210 hiljada maraka.

- Nadam se da će predstavnici Fonda solidarnosti uzeti u obzir Kostajnicu koja je najviše plivala i da će određeni deo sredstava dati i privrednim subjektima ove opštine koji su pretrpeli štetu a ne podeliti samo između sebe, ko sedi u Fondu solidarnosti taj će dobiti, ko nije ni blizu taj neće. Ja se nadam da do toga neće doći - optimističan je Drago Bundalo, načelnik opštine Kostajnica.

Nedavno su iz Upravnog odbora Fonda poručili da se nisu sastali duže od pet meseci i da čekaju sledeću sednicu, za koju opet niko ne zna kad bi mogla da bude.

- Trenutno se na računu nalazi nešto više od 36 miliona maraka. Kada je u pitanju dalje funkcionisanje Fonda, solidarni doprinos neće biti izvor prihoda ali će sredstva, po započetim projektima sa međunarodnim finansijskim institucijama i dalje stizati i biti doznačivana po odlukama Upravnog odbora za odobrene projekte - navedeno je iz Ministarstva finansija RS.

Praktično, sredstva za nadoknadu šteta u privredi su tu ali nisu članovi Upravnog odbora. Koji nikako da se sastanu i odluče kad će isplate i kome.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )