FOTO: InfoBijeljina.com

Kraj juna u Bijeljini biće u znaku futsala jer se ove godine, po treći put, održava turnir u malom fudbalu “Bum ljetnja liga 2019 – Jelen kup”. NoviGlas donosi detalje ovog jedinstvenog sportskog događaja koji iz godine u godinu okuplja sve veći broj mladih.

Iza turnira stoji Bijeljinsko udruženje mladih (BUM) koji su odlučili da ožive Ljetnju ligu i ponovo okupe sve ljubitelje malog fudbala na jednom mjestu.

“Više hiljada posjetilaca za samo četiri dana, sjajni utisci ljudi, ali i veliki broj sponzora koji su nastavili saradnju s nama govore da smo u toj zamisli i uspjeli. Uz to, na turniru učestvuju i eminentne ekipe iz Srbije i BiH što je dodatan pokazatelj ozbiljnosti”, kaže za NoviGlas Darko Šerfezi, predsjednik BUM-a.

Ove godine, Ljetnja liga se organizuje od 27. do 30. juna,  sa seniorskim i dječijim turnirom.

Bogat nagradni fond

Predviđene nagrade za seniore su 4.000 KM za prvo mjesto, 1.500 KM za drugo mjesto i 500 KM za treće mjesto, a imaćemo vrijedne novčane i robne nagrade i za dječiji dio turnira.

“Tehnički partner nam je ,,Jelen kup“, te pobjednik našeg seniorskog takmičenja igra finalni turnir sa svim pobjednicima ,,Jelen kup-a“ iz čitave RS”, objašnjava Šerfezi.

Cijena ulaznice je 1KM, a za finalno veče 2KM. Na kraju svakog tada tokom trajanja turnira će biti izvučena nagradna tombola od kupljenih karata tog dana. Posjetioci će imati priliku da dobiju vrijedne robne nagrade, među kojima je i Sony Playstation 4.

Međutim, i ove godine, kao i prethodnih, turnir ima “viši cilj”.

“Želimo da uradimo to više infrastrukturnih projekata u okviru OŠ “Sveti Sava” gdje se turnir održava. Presvlačenje terena, reparacija ograda, zamjena rasvjete, obnova golova, samo su neki od planova”, kaže za NoviGlas Šerfezi.  

Malo istorije…

Ljetnja liga u malom fudbalu na otvorenim terenima OŠ ,,Sveti Sava“ je u poslijeratnim godinama redovno organizovana u Bijeljini i postala kultno mjesto okupljanja svih bijeljinaca. Nažalost, turnir se ugasio i godinama nije organizovan, sve do prije tri godine, kada je BUM pokrenuo inicijativu i organizovao prvi turnir nakon dugogodišnje pauze.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )