FOTO: null

Odbornici Skupštine opštine Lopare usvojili su danas Nacrt budžeta za 2018. godinu u iznosu od 5.580.000 KM, što je 11 odsto više u odnosu na ovogodišnji.

Načelnik Lopara Rado Savić najavio je da će prioritet lokalne vlasti biti nastavak otvaranja novih radnih mjesta i razvoj privrede. 

"Povećane su stavke za socijalna davanja, sport, školstvo i populacionu politiku, a sve s ciljem opstanka stanovništva na ovim prostorima", istakao je Savić. 

Prema njegovim riječima, planiran je nastavak sanacije šteta od klizišta iz 2014. i 2015. godine, prije svega obnove kuća i infrastrukture, za šta je u lokalnom budžetu planirano 120.000 KM. 

Savić je dodao da je za kapitalna ulaganja naredne godine predviđeno izdvajanje 300.000 KM. 

Na današnjoj sjednici odbornici Skupštine opštine Lopare usvojili su i nacrt rebalansa budžeta za ovu godinu sa uvećanjem od 34 odsto. 

Savić je rekao da se prihodi uvećavaju zbog kreditnog zaduženja od 1,2 miliona KM kojim će se izmiriti obaveze iz prethodnih godina, a znatno su uvećane i naknade za korištenje šuma i šumskog zemljišta koje iznose 380.000 KM. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )