FOTO: null

Iako je prvobitno bilo predviđeno, smanjenje sredstava za finansiranje Doma zdravlja u Bijeljini, iz gradskog budžeta u iznosu od oko 100.000KM, poslije niza optužbi to se ipak nije dogodilo.

Na poslednjoj sjednici gradskog parlamenta u Bijeljini, odbornici su usvojili rebalans tekućeg i nacrt budžeta za iduću godinu, gdje su vraćena sredstva Domu zdravlja. Iz gradske uprave ovaj put pomirljivi tonovi. 

"Domu zdravlja je vraćen novac u iznosu od 70.000KM. Kada se usvoji nacrt, javna rasprava i služi za to da se neke stvari iskoriguju još do prijedloga. I evo, mi smo tu, izašli u susret" istakao je Milorad Sofrenić, načelnik Odjeljenja za finansije grada Bijeljina. 

Sa druge strane u Domu zdravlja kažu da su ovakvu odluku i očekivali. 

"Ja sam vjerovao da će biti vraćena ta sredstva. Znao sam da razum mora prevladati. Zbog toga je i bilo ono otvoreno pismo, jer nije logično u onoj situaciji kada Grad povećava sredstva, koja svi dobijaju, da se ustanovi koja uspješno pozitivno posluje, oduzimaju sredstva. Te sam bio ubjeđen da će ta sredstva, bar papirološki biti vraćena, a tražićemo mehanizme i siguran sam u narednom periodu da će i realno ta sredstva i stizati do Doma zdravlja, odnosno, što je i najvažnije, do korisnika naših usluga", rekao je za televiziju Arena Dr Zlatko Maksimović, direktor Doma zdravlja. 

Podsjetimo bijeljinski Dom zdravlja je nedavno uputio Otvoreno pismo gradskoj upravi u kojem je zatraženo preispitivanje odluke o smanjenju sredstava za finansiranje zdravstvene zaštite. A načelnik Odjeljenja za finansije grada Bijeljina je novinarima tada rekao da je budžet grada uvećan političkom ucjenom i nagodbom.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )