FOTO: InfoBijeljina

Budućnost savladala Radnik u gradskom derbiju Bijeljine i povela sa 1-0 u polufinalnoj seriji doigravanja MD shop 1.MLRS.

Domaći su, nakon početnog ispitivanja snaga, zaigrali mnogo agresivnije na obje strane terena i već do kraja prve četvrtine stekli ozbiljnu pretnost od 15 poena. Radnik se budi u drugom periodu, stabilizuje igru i smanjuje zaostatak Budućnosti na podnošljivih -2 na poluvremenu. Bio je to šuterski obračun raspoloženih Pirgića i Kokoruša. Aleksandar je već na poluvremenu imao 19 poena (4 trojke), a Dejan 18 poena (tri trojke), uz fantastične procente šuta.
 
Početkom drugog poluvremena Radnik uspjeva čak i da povede nakon polaganja Curovića, međutim prednost pulena Igora Mihajlovića je bila kratkog daha. Budućnost, na krilima Đorđića, Peljte i Kecmana, vrlo brzo vraća momentum na svoju stranu, podiže nivo igre, prije svega u napadu, te lagano privedi meč kraju za konačnih 87-75 (25:11, 17:29, 25:19, 20:16).
 
Najbolji u domaćem timu bili su već pomenuti Aleksandar Pirgić sa 24 poena (5 trojki), Nikola Đorđić sa 16 poena, Dino Peljto sa 15 poena i 8 asistencija, te Jovica Kecman koji je dodao 13.
Kod gostiju Dejan Kokoruš je bio najefikasniji sa 25 poena (4 trojke) uz po 4 skoka i ukradene lopte. Nikola Mičić je bio maestralan sa dabl-dabl učinkom 23 poena i 11 skokova, dok je Curović dodao 12 poena uz 9 skokova.
 
Pobjeda Budućnosti je ostala u sijenci teške povrede Dejana Kokoruša, koji je dva minuta prije kraja na nosilima iznijet iz hale.

POVEZANA VIJEST:

Kapiten "Radnika" udario leđima u koš, prebačen u Urgentni blok (FOTO)
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )