FOTO: InfoBijeljina

Saznajte šta u vašem organizmu "ne štima" i naučite kako da rešite problem

Buđenje tokom noći povezano je sa našim psiho-fizičkim stanjem. Ako se svake noći budite u određeno vreme, a onda nastavite da spavate, to može da otkrije šta u vašem organizmu ne funkcioniše kako bi trebalo, odnosno da je protok energije u određenom delu tela blokiran ili pogrešno usmeren. Tradicionalna kineska medicina i te kako obraća pažnju na takve stvari. Tokom 24 sata energija se usmerava u različite organe kako bi se oni regenerisali i tako obavljali svoj posao kako treba. Ali, ako je s tom energijom nešto poremećeno, tada dolazi do problema.

Pronađite u koje doba noći se najčešće budite i otkrite što to govori o vašem zdravlju

Od 21:00 do 23:00

Ovo je vreme kada endokrini sistem, zadužen za hormone i metabolizam, uspostavlja balans. Ukoliko imate problema sa spavanjem u tom delu noći, to govori da ste pod stresom koji remeti protok energije. Da biste rešili ovaj problem, probajte da vaš poslednji obrok bude najmanje tri sata pre odlaska na spavanje. Takođe, opustite se uz šoljicu čaja od matičnjaka ili toplo mleko sa kašikom meda.

Od 23:00 do 1:00

Buđenje u ovo doba ukazuje da na nečemu sebi zamerate - "jedete se" zbog nečega što ste rekli ili uradili, ili je trebalo da kažete ili uradite a niste. Prema drevnom kineskom verovanju, ovaj period noći je vreme kada se jin energija pretvara u jang. Sat vremena pre ponoći i sat vremena posle ponoći aktivira se rad žučne kese, razgrađivanje masnoće u telu je najsnažnije upravo u to doba, pa ako se svake noći budite između 23 i 01 sat pokušajte da se prisetite šta ste jeli u toku dana. Ako su vaši obroci obilovali masnoćama životinjskog porekla, smanjite količinu mesa i pomozite žučnoj kesi da lakše preradi masnoće.

Od 1:00 do 3:00

Ako se najčešće budite u ovo vreme, verovatno ste ljuti i puni negativne energije. Kako u ovo doba noći organizam najaktivnije izbacuje otrove, odnosno detoksikuje se i regeneriše, moguće je da ste "zatrpali" jetru većom količinom otrova u vidu belog brašna, belog šećera, gaziranih napitaka, duvana... Pred odlazak na spavanje popijte šolju čaja od lincure ili korena čička - tako ćete pospešiti čišćenje jetre.

Od 3:00 do 5:00

Ukoliko gledamo duhovni aspekt života, tuga i bol su mogući razlozi za buđenje u ovo doba. Takođe, moguće je da vam je hladno ili da imate manjak kiseonika u plućima. Pre odlaska na spavanje odradite seriju laganih aerobnih vežbi ili nekoliko joga položaja koji će vam pomoći da se opustite.

Od 5:00 do 7:00

U ovo vreme debelo crevo je aktivno, a toksini koji su tokom noći profiltrirani i razgrađeni polako odlaze iz tela. Buđenje u ovo doba može da znači da ste jeli prekasno ili da imate naviku da jedete lošu i nezdravu hranu, pa vam se organizam "sveti" iznenadnim buđenjem u vreme kada se najslađe spava.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )