FOTO: null

Najpopularnija društvena mreža na svetu odavno je deo svakodnevnice za milijardu ljudi. Ipak, svakodnevnica može spustiti naš gard i pokazati drugo lice kada su u pitanju naši lični podaci.

Prema rečima autora Adama Levina, ključni problem u vezi Facebooka, a koji može dovesti do neželjenog otrkivanja ličnih informacija jeste preterivanje u deljenju sadržaja. 

"Mi obožavamo da pričamo o tome gde smo rođenu, u kojoj ulici smo odrasli, koja je naša omiljena boja, omiljeni bend, kako se zove naš pas...Ali dok to radimo ne shvatamo da su to podaci koji se gotovo po pravilu nalaze u našim sigurnosnim pitanjima u sklopu pristupa Facebooku", objašnjava Levin. 

U svom izlaganju na portalu Business Insider, Levin daje primer posta u kojem roditelj lakoverno objavljuje lokaciju proslave rođendana svoga deteta. 

"Ovim jednostavnim postom vi zapravo dajete ključne informacije opasnim ljudima. Čak i u fotografijama na Facebooku nesvesno odajete adresu vašega doma, izgled vašeg novog automobila, vašeg novog TV-a", kazao je Levin. 

On je zaključio kako je navika da korisnici Facebooka naznačavaju lokaciju na kojoj se nalaze ili na kojoj će se nalaziti sa sobom takođe nosi rizike jer se potencijalnim opasnim ljudima na taj način daje do znanja kada će vaša kuća biti prazna.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )