FOTO: null

Mišo Perić je talentovani dječak koji ide u osnovnu školu, pohađa časove škole ikonopisa i član je kulturno umjetničkog društva. Mišo izgleda kao svako drugo djete, ali on nije kao drugi. Kada je imao dvije i po godine roditelji su otkrili da ovaj dobri d

U sklopu aktivnosti Udruženja gluvih i nagluvih  lica u Bijeljini održavaju se radionice sa djecom oštećenog sluha. Trenutno dvanaest mališana dolazi na vježbe i radi se na rehabilitaciji njihovog sluha,govora i jezika. 

Defektolog Slađana Mićanović kaže u izjani BN televiziji da su to veoma dobra djeca i da je potrebno što češće raditi sa njima da bi se osposobili za život. 

“Oni iskazuju razne talente i veoma su zainteresovani za rad sa nastavnicima, ali bi bilo dobro kada bi u udruženju imali mogućnost da što češće održavamo ove vježbe”-rekla je Mićanović.

Jedan od mališana koji se ističe po lijepom crtanju je Mišo Perić koji ima teško oštećenje sluha zbog posledice inkubatora u kom je bio nakon rođenja. Sa dvije i po godine roditelji su primjetili da njihovo djete ne čuje. 

“Bilo nam je teško kada smo saznali istinu ali se nismo predali,nastavili smo sa našom borbom da pomognemo Miši koji je veoma dobro i talentovano djete” kaže njegov otac Mile Perić BN televiziji. 

Mali Mišo ide u školu i veoma je aktivan dječak. Oštećenje sluha ga ne sprečava da bude član kulturno - umjetničkog društva “Pletenica” gdje uči da igra sa ostalom djecom.

“Mišo je pokazao svoje sposobnosti kroz crtanje,pa smo ga upisali u školu ikonopisa “Odigitrija” u Bijeljini. Pored toga,igra u KUD-u, možete samo zamisliti slušno oštećeno dijete koje igra kolo” rekao nam  je otac  djeteta.

Sedmočlana porodica Perić iz Velike Obarske kod Bijeljine, koju je posjetila ekipa BN televizije, teško živi jer niko ne radi. 

Mile nema stalno zaposlenje, zaradi tako što pomogne kada ga neko zove i obavlja teške fizičke radove za malu dnevnicu. Potrebna im je pomoć da priušte Miši sve što mu treba. Razumjevanje i strpljenje imaju ali im nedostaje novac da mu kupe kvalitetniji slušni aparat i da mu ostvare želju da ima internet i kompjuter. Na taj način žele da osposobe svoje djete za život,da i on bez obzira na svoj nedostatak,bude kao svi drugi.

Očito je da im treba pomoć kako bi mogli pružiti bolje uslove života za svog sina i osposobiti ga da može da se posveti onim aktivnostima koje voli i za koje ima talenta. 

Ako neko želi da pomogne telefon porodice Perić je  065 – 979 – 656, a žiro – račun kod Pavlović banka 554-402-009784-01-43 Mile Perić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )