FOTO: InfoBijeljina

Popust od 50 odsto na godišnju cijenu članske karte povodom obilježavanje Svjetskog dana knjige u Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić" u Bijeljini danas je iskoristilo 120 građana što pokazuje da stanovnici ovog grada vole da čitaju i da imaju potrebu za knjigom.

U ovoj biblioteci u posljednjih desetak godina konstantno se povećava broj članova i posjeta. 

"Ako kao primjer uzmemo da je 2009. godine bilo nešto više od 3.000 članova i oko 50.000 posjeta biblioteci, a 2018. godine 9.500 članova i 180.000 posjeta onda je to najbolji pokazatelj da potreba za čitanjem i posjete promociji knjiga nisu u padu već u značajnom porastu", izjavio je za Srnu Jovan Cvjetković, direktor Narodne biblioteke "Filip Višnjić". 

On je ukazao da je sa druge strane neophodno stalno raditi na obnovi knjižnog fonda, kao i na popularizaciji knjige i kulturnih događaja za šta su potrebna mnogo veća sredstva. 

"Takođe, neophodan je konstantan rad sa najmlađima, predškolcima i učenicima od prvog do petog razreda, prije svega kroz redovne posjete biblioteci i organizaciji radionica različitog tipa. Razvijanje navike čitanja i dolaska u biblioteku djece ovog uzrasta stvaraju buduće redovne članove i čitaoce a samim tim i buduće akademski obrazovane građane koji mogu stvarati bolje i ljepše sutra", naglasio je Cvjetković. 

On je ujedno zahvalio svim građanima koji su danas, na Svjetski dan knjige, poklonili ovoj ustanovi oko 200 knjiga iz svojih kućnih biblioteka. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )