FOTO: Srna

Policija Brčko distrikta je u naselju Boderište, pod nadzorom Tužilaštva, uhapsila lice čiji su inicijali S.B. /57/ zbog osnova sumnje da je počinilo krivično djelo iz oblasti izbornih procesa, odnosno pripremanje krivičnog djela iz člana 333 Krivičnog zakona Brčko distrikta, saopšteno je iz brčanske Policije.

Prilikom pretresa uhapšenog lica, stambenog objekta i tri motorna vozila, koji su u njegovom vlasništvu, pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti važni za krivični postupak.

Pomenuto lice će sutra, nakon kriminalističke obrade, i uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predato Tužilaštvu Brčko distrikta na dalje procesuiranje.

Policija je pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta u prethodnom periodu otvorila nekoliko predmeta zbog osnova sumnje na izvršenje krivičnih djela iz oblasti protiv slobode i prava čovjeka i građanina, povodom zaprimljenih prijava o postojanju nepravilnosti u procesima predstojećih lokalnih izbora, koji će u BiH biti održani 15. novembra.

- Pozivamo sve političke aktere i građane da o svim uočenim nepravilnostima u vezi izbornog procesa podnesu prijavu Policiji ili Tužilaštvu Brčko distrikta - navedeno je u saopštenju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )