FOTO: Nezavisne.com

Tijelo Slaviše Jovičevića (63) pronađeno je u srijedu u njegovoj kući u Novom naselju u Brezovom Polju kod Brčkog, a on je ubijen hicima iz automatske puške.

Prema pisanju lokalnih portala, nakon ubistva Jovičevića, njegov sin Dalibor (34) je nestao i policija traga za njim.

Iz Tužilaštva Brčko distrikta BiH danas su nam potvrdili da se provođenje istrage nastavlja u saradnji sa policijom, koja traga za osobom poznatog identiteta, a koja se dovodi u vezu s ovim ubistvom. 

Kako su saopštili, u vezi s prijavom ubistva lica s inicijalima S.J. u Novom naselju Brezovo Polje, Tužilaštvo intenzivno provodi istražne radnje u ovom predmetu.

"Provodi se uviđaj na licu mjesta, kojim neposredno rukovodi tužilac Tužilaštva, naređena je obdukcija tijela žrtve, saslušavaju se mogući svjedoci i provode druge istražne radnje usmjerene na dokazivanje ovog zločina", naveli su iz Tužilaštva.

"U interesu istrage Tužilaštvo u ovom trenutku ne može objaviti više informacija o ovom slučaju", rekao je Samir Beganović, portparol Tužilaštva.

Ni iz brčanske policije nisu navodili detalje smrti muškarca.

"Jedino što vam mogu reći je da je Policija Brčko distrikta u toku jučerašnjeg dana zaprimila prijavu po kojoj policijski službenici postupaju pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta'', rekla je Dževida Hukčević, portparol brčanske policije.

Komšije pokojnog Slaviše J. su u nevjerici i kažu da se radi o izuzetno vrijednom i poštenom domaćinu.

''Mi smo iznenađeni i zaprepašteni ovim što se dogodilo. Čovjek se trudio i borio se za svoju porodicu. Nikada nije imao bilo kakav konflikt u naselju. Nemam ništa ružno o njemu da kažem, a malo nas je iznenadio taj nestanak njegovog sina'', rekao je lokalnom portalu komšija nastradalog Slaviše.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )