FOTO: capital.ba

Autoput Banjaluka – Doboj uskoro bi trebao da dobije milionski vrijedno odmorište sa pratećim sadržajem i benzinskim stanicama u mjestu Brkića voda.

Ministarstvo saobraćaja i veza RS objavilo je Javni poziv za podnošenje ponuda za dodjelu koncesije za izgradnju, korištenje i održavanje odmorišta „Brkića voda“ sa pratećim sadržajem i benzinskim stanicama na autoputu Banjaluka – Doboj.

Predmet koncesije je izgradnja, korištenje i održavanje obostranog odmorišta, a cilj je da budu obezbijeđeni uslužni objekti, odnosno benzinske stanice, trgovine, restorani, sanitarne prostorije, parking…

„Prateći uslužni objekti izgradiće se s obje strane autoputa. Procjena vrijednosti investicije iznosi 3.090.000 KM“, navedeno je u Javnom pozivu.

Koncesija se dodjeljuje na 30 godina tokom kojih će Srpska naplaćivati dva odsto od godišnjeg prihoda ostvarenog obavljanjem koncesione djelatnosti.

Pravo učešća na Javnom pozivu imaju domaća i strana pravna i fizička lica ili konzorcijum, a onaj ko dobije koncesiju moraće da uplati i jednokratnu naknadu od 92.700 KM u Budžet RS.

Inicijativu za dodjelu koncesije za izgradnju odmorišta podnijela je firma “Brčko gas” koja je u vlasništvu SNSD-ovog Đorđa Kojića. Ova firma će zbog inicijative imati bonus od 10 odsto pripadajućih bodova po svim kriterijumima za vrednovanje ponuda.

Rok za dostavljanje ponuda je 30 dana od danas.c

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )