FOTO: null

Bratimljenje ugljevičkog SKUD- a “Vojvoda Mando“ Ravno Polje iz SKUD-a “Vlaški Do” iz Srbijie obilježilio je deveti po redu Trojički sabor u Vlaškom Dolu u Srbiji.

Na poziv sveštenika Riste Gorančića i Kulturno - umjetničkog društva “Vlaški Do” sa područja srbijanske opštine Žabari, SKUD „Vojvoda Mando“ Ravno Polje  učestvovao  je juče na 9.Trojičkom saboru u Vlaškom Dolu u Srbiji.

Trojički sabor je kulturno – umjetnička manifestacija, koja već devetu godinu zredom, okuplja kulturno – umjetnička društva i muzičke talente iz brojnih gradova Srbije, a ove godine, po prvi put, i goste iz Republike Srpske, tačnije Ugljevika.

Ugljevički SKUD „Vojvoda  Mando“  je pred mnogobrojnom publikom izveo kulturno - zabavni program satkan od  igara iz okoline Niša.

Predstavnici domaćina i gostiju druženje su na kraju ozvaničili potpisivanjem povelje o bratimljenju ova dva kulturno - umjetnička društva iz Srbije i Republike Srpske.

“Sigurno da je značajno da se saberemo ovdje, da se družimo, da upoznamo što više djece, među sobom da se djeca zbliže, da oni razmijene kulturu sa naših prostora i kulturu sa onih prostora djece sa kojih ona dolaze. Sigurno je veliki značaj ovog sabora folklora i u očuvanju tradicije i kulture naroda sa prostora sa kojih oni dolaze i naših naroda i naše kulture ,“ rekao je sveštenik Risto Gorančić, jedan od glavnih organizatora Trojičkog sabora.

“Upravo na saborima i smotrama folklora članovi SKUD - a „Vojvoda Mando“ sklopili su brojna prijateljstva. Drago mi je da je  naše  poznanstvo i druženje krunisano bratimljenjem. Nadam se ćemo se  posjećivati i družiti na svim značajnim događajima i smotrama.Posebnu zahvalnost dugujemo Opštini Ugljevik koja nam pomaže u radu našeg SKUD-a i koja nam je omogućila dolazak na ovaj Sabor “, kaže Kosana Mitrović Todorović, rukovodilac SKUD- a “Vojvoda Mando” Ravno Polje. 

Domaćini su se potrudili da boravak članova SKUD-a  “Vojvoda Mando” upotpune sa obilaskom Vlaškog Dola i zajedničkim druženjem po završetku programa, izraziviš  zadovoljstvo zbog potpisane povelje o saradnji, sa nadom da će se uspješno nastaviti  u budućnosti.

Piše: Snežana Milošević

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )