FOTO: InfoBijeljina

Za opšte izbore u oktobru u Bijeljini povećan je broj birača na 110.100 i broj od 63 politička subjekta koji učestvuju na izborima, izjavila je danas predsjednik Gradske izborne komisije Bijeljina Dijana Savić Božić.

Ona je navela da broj birača stalno raste, za izbore 2018. godine bio je 108.000, 2020. godine 109.00 i trenutno je 110.100, a birački spisak zaključuje se 18. avgusta i tada će biti poznat konačan broj.
 
"Za ove izbore je povećan i broj prijavljenih političkih subjekata - 63, na prethodnim opštim izborima bilo ih je 59 i svi smo se tome čudili", rekla je Božićeva novinarima i ocijenila da među političkim subjektima koji učestvuju na izborima, nažalost, ima i onih koji su fiktivni.
 
Na izborima u Bijeljini učestvuje 37 stranaka, devet koalicija i 17 nezavisnih kandidata.

 
Božićeva je rekla da je za oktobarske izbore u Bijeljini povećan i broj biračkih mjesta za 36 dodatnih i da će ih biti 183, uz posebno biračko mjesto za glasanje na nepotvrđenim glasačkim lističima.
 
U biračkim odborima biće 882 člana, a većina biračkih odbora u gradu ima pet članova, zbog velikog broja birača.
 
Danas su predstavnici Gradske izborne komisije uručili raspored i neophodan materijal ovlaštenim predstavnicima političkih subjekata koji u roku od sedam dana treba da dostave prijedloge za članove biračkih odbora.
 
"Još jedna specifičnost za ove izbore je daleko veći broj nepokretnih, bolesnih, lica u staračkim domovima i u Kazneno-popravnom zavodu koje obilazi tim Gradske izborne komisije kako bi se izjasnili da li žele da ih na dan izbora posjeti mobilni tim", rekla je Božićeva.

 
Ona je dodala da, s obzirom na epidemiološku situaciju, očekuje da će biti i mobilni kovid timovi koji će na dan izbora obilaziti zaražena lica, kao što je bilo na prethodnim lokalnim izborima
 
Božićeva je poručila da u oktobru očekuje fer političku borbu. 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )