FOTO: InfoBijeljina

Na referendum o opozivu gradonačelnika Bijeljine LJubiše Petrovića do 9.00 časova izašlo je 6.310 birača, odnosno oko 5,8 odsto od ukupnog broja sa pravom glasa, izjavila je predsjednik Komisije za sprovođenje opoziva Dijana Savić Božić.

"Vrlo sam zadovoljna izlaznošću i time što su ovi ljudi uspjeli da glasaju s obzirom na kompletne opstrukcije i pritisak koji se vrši na svim biračkim mjestima", rekla je novinarima Božićeva.
 
Ona je dodala da pred sobom ima izjavu gradonačelnika, za koji je navela da je očigedno napravila problem na biračkim mjestima.
 
Građani Bijeljine danas se na referendumu izjašnjavaju da li su za opoziv gradonačelnika LJubiše Petrovića, a pravo glasa ima oko 112.000 birača.
 
Referendumsko pitanje glasi "Da li ste za opoziv /smjenu/ gradonačelnika grada Bijeljine LJubiše Petrovića", a glasa se "za" opoziv ili "protiv" opoziva.
 
Referendum u Bijeljini je prvi koji se održava u skladu sa novim Pravilnikom o sprovođenju opoziva koji je krajem prošle godine donesen u Narodnoj skupštini Republike Srpske.
 
Opoziv gradonačelnika, koji je iz SDS-a, pokrenulo je 25 odbornika Skupštine grada 8. februara, a podržava ga široka Narodna koalicija "Pokrenimo Bijeljinu", predvođena SNSD-om.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
brcko_gas
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )