FOTO: null

Danas će definitivno biti poznata sudbina posrnulog giganta, Košarkaškog kluba Bosna.

Da li će nekadašnji evropski prvak nastaviti živjeti ili će se desiti najcrnji mogući scenarij, a to je gašenje kluba ili eventualni odlazak u stečaj zavisiće od toga hoće li neko od potencijalnih investitora priteći u pomoć višestrukom prvaku bivše Jugoslavije i BiH. 

Bosna do danas mora pronaći novac koji će odmah biti proslijeđen na račun Nikole Vučurovića, bivšeg igrača "studenata", koji je putem FIBA dobio spor protiv kluba. Krajnji rok za uplatu ističe danas, kada će iz kluba morati obavijestiti FIBA o slučaju "Vučurović". 

"Nema nekih novosti. Sve će se znati u srijedu u poslijepodnevnim satima", kratko nam je kazao direktor Bosne u ostavci Damir Krupalija, koji poduzima sve kako bi spasio klub. 

On je dan ranije za naš list rekao da ima naznaka da se dođe do rješenja, kao i da cifra od 180.000 KM koja se pojavljuje u medijima nije tolika, te da je Vučurović pristao da mu bude isplaćeno manje novca. 

Posljednja utakmica protiv Slobode na kojoj je prisustvovalo oko 5.000 gledalaca je pokazala da je mnogima stalo da Bosna i dalje živi. Ukoliko se nađe novac za sporni dug, Bosna će vjerovatno nastaviti da se takmiči kao i do sada pod imenom Royal Bosna Jelly. Istina, problemi neće nestati, jer klubu je i dalje blokiran račun zbog silnih dugova (ukupan dug oko devet miliona KM) prema drugim igračima i zaposlenicima, ali će na zadovoljstvo mnogih srce nekadašnjeg velikana i dalje kucati.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )