FOTO: null

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da pitanje naziva jezika u Republici Srpskoj mora obuhvatiti učenje srpskog jezika u školama u Federaciji BiH /FBiH/, u kojoj je katastrofalna situacija.

Komentarišući odluku bošnjačkih roditelja u Srebrenici da njihova djeca ne pohađaju nastavu zbog odrednice "jezik bošnjačkog naroda" koja se upisuje u svjedočanstva i knjižice, Bosić je na konferenciji za novinare rekao da bi se ovo pitanje vrlo lako moglo riješiti da postoji politička volja. 

"Očigledno je da nekima odgovara da te volje ne bude kako bi mogli jedni druge da napadaju i tako stvaraju lošu krv", rekao je Bosić, ističući da su u ovoj priči zloupotrebljena i djeca koja nemaju veze sa tim. 

Prema njegovim riječima, evidentno je da pitanja naziva jezika u Republici Srpskoj jedno od pitanja koje se vještački naduvava kako bi služilo za međusobni konflikt raznih političkih opcija i sticanje jeftinih političkih poena. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )