FOTO: null

Osnovni sud u Banjaluci presudio je u korist Milorada Dodika, predsjednika RS, koji je tužio Mladena Bosića, predsjednika SDS-a, da su mu njegove optužbe o "krađi miliona" nanijele psihičku boli.

Bosić je oktrio da će na ime tužbe morati platiti 8.400 KM i to 6.000 maraka kazne, te 2.400 sudskih troškov.

"Ne sporeći vještakov nalaz o Dodikovom neuropsihijatrijskim problemima, sasvim je sigurno da uzrok njihovog nastanka nije moja izjava. Ovakav ishod spora je očekivan s obzirom da je sudija u startu odbila sve moje svjedoke, kao i da nije prihvatila ni jedan zahtjev da sud traži dostavu originalne dokumentacije od institucija koje su to odbile da urade po zahtjevu tuženog", kaže Bosić.

Predsjednik SDS-a je naglasio da u presudi nije uzet u razmatranje ni jedan dokaz iz obilne dokumentacije o kriminalu i korupciji u Republici Srpskoj za koji je direktno ili indirektno odgovoran Milorad Dodik, od nesrazmjere u prihodima i imovini u imovinskim kartonima, do mnogobrojnih afera.

"Sudija bazira svoju presudu na tvrdnji da Milorad Dodik nije ukrao zato što nije pravosnažno presuđen, iako ja nikada nisam ni tvrdio da je Dodik pravosnažno presuđen, nego da je ukrao milione", navodi Bosić i dodaje da to ne znači da u skoroj budućnosti neće proraditi pravna država i da kriminal vrha vlasti neće dobiti i sudski epilog, za što je potrebno da pravosuđe radi nezavisno u skladu s zakonom.

"Kakva god bila presuda suda, ona ne može promijeniti činjenicu da je Milorad Dodik odgovoran za kriminal milionskih razmjera kojim je opljačkana RS, te da je zloupotrebom položaja, nesavjesnim poslovanjem, trgovinom političkim uticajem i na druge načine ostvario sebi i drugim povezanim licima nezakonitu imovinsku korist u milionskim iznosima", navodi Bosić.

On naglašava da će istrajati u borba da se Republika Srpska otme iz ruku gangstera koji su spremni na sve kako bi zadržali ogromno bogatstvo nastalo pljačkom Republike Srpske, saopšteno je iz SDS-a.

"Korupcija je dostigla takve razmjere zato što korumpirani dio pravosuđa kažnjava one koji ukazuju na nju, a štiti krupne kriminalce koji su infiltrirani u sam vrh institucija. Nije skrivena namjera korumpiranih političara da zloupotrebljavajući pravosudni sistem začepe usta svjedocima i onima koji ukazuju na kriminal u RS, a vrijeme će pokazati da li su pobijedili gangsteri ili pravna država. U ovom trenutku vode gangsteri, a naša dužnost je da tu činjenicu promijenimo zarad budućnosti Republike Srpske", zaključio je Bosić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )