FOTO: null

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić izjavio je da je, po svim trendovima pristizanja preliminarnih podataka sa lokalnih izbora, loš rezultat ove stranke kada je riječ o kandidatima za načelnike opština.

Bosić je večeras na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da ima informacije da je loš rezultat i kandidata iz Saveza za promjene u Banjaluci i još nekim gradovima. 

"SDS će vrlo brzo analizirati rezultate izbora, vidjeti o čemu se radi, koliki je uticaj i čega na ovako loš rezultat i praktično pokrenuti odgovornost unutar stranke za sve nivoe, počevši od mene", istakao je Bosić. 

On je rekao da se mora vidjeti zašto je stranka došla u ovu situaciju, koliki je uticaj referenduma prije sedam dana na lokalne izbore, koliki je uticaj lokalnih zajednica, te koliki uticaj generalne politike stranke. 

"SDS u posljednje vrijeme nije vodio populističku politiku, već je za razliku od lidera SNSD-a Milorada Dodika htjela da ubaci realne teme i realan život u politiku, ali je evidentno da to nije dalo rezultate i stranka će iz toga izvući pouku i donijeti odluku na koji način da nastavi dalje u pripremi za opšte izbore", istakao je Bosić. 

On je rekao da će SDS izvući pouke iz ovoga i zauzeti nove političke stavove i novi kurs, te izvršiti analizu tokom sedmice. 

Bosić tvrdi da je SDS ostvario izbornu pobijedu u Doboju, Tesliću, Šamcu i još nekim gradovima. 

On je rekao da još ostaje da se vidi šta će biti sa brojem odbornika u skupštinama opština, dodajući da pretpostavlja da će trend ostati isti kao i za načelnička mijesta. 

Na pitanje da li će podnijeti ostaku ukoliko ostane ovako loš konačan rezultat, Bosić je rekao da će biti pokrenuta analiza i odgovornost, da će tokom sedmice biti donesene određene odluke i da se osjeća odgovornim za ovakav izborni rezultat stranke.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )