FOTO: null

Boriša Simanić, jedan od najtalentovanijih mladih igrača Evrope, potpisao je u ponedeljak četvorogodišnji ugovor sa KK Crvena zvezda Telekom.

Boriša Simanić je 20. marta postao punoletan, a odmah po povratku sa mini priprema sa reprezentacijom i nastupa na poznatom turniru u Manhajmu, potpisao je ugovor sa crveno-belima.

Simanić je tako, nakon višegodišnjih ugovora koje su potpisali Aranitović i Radanov, postao treći član generacije 1998. koji će prve ozbiljne košarkaške korake u seniorskoj konkurenciji praviti kao košarkaš Crvene zvezde. 

“KK Crvena zvezda Telekom ističe da je put kojim su se odlučili Aranitović, Radanov i Simanić, koji su tokom pregovora kao izričitu želju isticali ostanak u našem klubu, i odbijali brojne ponude klubova iz inostranstva i Univerziteta iz SAD, jedini moguć u pravilnom razvoju mladih igrača, i ujedno očuvanju srpske košarke“, navodi se na sajtu crveno-belih. 

Simanić je u Crvenu zvezdu stigao 2013. godine sa 15 godina, a prvu seniorsku sezonu proveo je u ekipi FMP-a kod trenera Milana Gurovića. 

Paralelno sa nastupima u FMP-u, igrao je sa godinu dana starijim juniorima Crvene zvezde sa kojima je osvojio juniorsku Evroligu u Milanu, godinu dana kasnije je sa juniorskim timom Crvene zvezde osvojio drugo mesto na završom turniru u Madridu, ove sezone je kao MVP na kvalifikacionom turniru "Marko Ivković" pomogao ekipi da obezbedi novi plasman na završni turnir EL u Berlinu. 

“Tokom leta 2015. godine, nakon kompletne seniorske sezone u FMP-u, trener Dejan Radonjić priključuje ga prvom timu Crvene zvezde, čiju igru bi trebalo da nosi u narednih nekoliko godina. Već sada mnogi evropski treneri smatraju ga biserom evropske košarke, o čemu govori i činjenica da je u ovoj sezoni, u Lilu, kasnije i u Torontu, igrao na All star utakmicama najboljih mladih igrača Evrope i sveta do 18 godina, iako je sa 17 godina bio najmlađi košarkaš u oba nastupa. Odlikuje ga izuzetan šut sa distance, iako je visok 209 cm, i odlično razumevanje košarkaške igre“, dodaje se na sajtu.

Treba napomenuti da je Simanić, svoje prve košarkaške korake započeo u KK Budućnost iz Bijeljine.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )