FOTO: null

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da je odluka Ustavnog suda BiH o Danu Republike Srpske doprinijela jedinstvenom stavu političkih partija iz Srpske i naglasio da, bez obzira na stranku i lidera, razlika nema kada je riječ o ustavnoj poziciji

"Na različitim smo stranama kada je riječ o konceptu vođenja Republike Srpske, ekonomiji, borbi protiv korupcije i kriminala, ali nema različitih stavova kada je riječ o vitalnom interesu Srpske, i to je najsnažnija poruka građanima", istakao je Borenović.

On je istakao i da će se u Republici Srpskoj 9. januar - Dan Republike slaviti snažno i zajednički.

"Pozvali smo sve naše lokalne funkcionere da 9. janura budu u dvorani

`Borik` da pokažemo dovoljno snage i odlučnosti kad je riječ o Danu Republike", dodao je Borenović, koji je večeras u Novom Gradu prisustvovao opštinskom saboru PDP-a.

On smatra da će političkih izazova uvijek biti, ali da treba naći način za njihovo rješavanje.

"Mi smo za političku stabilizaciju jer Republika Srpska treba da izvuče korist iz toga, pogotovo što smo na nivou BiH ustavne promjene stavili sa strane, a počeli više da se bavimo konkretnim pitanjima važnim za život građana Republike Srpske", rekao je Borenović.

Podsjećajući da je u PDP-u prije mjesec dana izabrano novo rukovodstvo, Borenović je rekao da je to velika šansa za generaciju srednje životne dobi da pokuša nametnuti novu vrstu političkog ponašanja u Republici Srpskoj i BiH.

"Došlo je vrijeme za novi vid političkih vrijednosti koje moramo nametnuti kao praksu, da usvojimo kriterijume i mehanizme ponašanja unutar političkih partija da bismo to mogli primijeniti i u društvu", smatra Borenović.

Prema njegovim riječima, PDP osuđuje svako štetno djelovanje po Republiku Srpsku, posebno nedavna dešavanja u Novom Gradu, ali i smatra da nema potrebe za tolikim tenzijama u vezi sa radom Suda i Tužilaštva BiH.

Navodeći da je kraj godine vrijeme kada se sumiraju rezultati, Borenović je ocijenio da su oni loši kada je riječ o Republici Srpskoj, odnosno ekonomski ambijent je veoma nepovoljan.

Na sjednici opštinskog sabora PDP-a u Novom Gradu izabran je opštinski odbor, te usvojeni izvještaj o radu i program za naredni period.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )