FOTO: null

Potpredsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović potvrdio je da poslanici te stranke neće prisustvovati sjednicama Narodne skupštine RS u vrijeme obraćanja premijerke Željke Cvijanović jer smatraju da je Vlada RS ,,nastala na bazi po

To dokazuju, tvrdi, rezultati forenzičke analize koja je urađena u Holandiji na zahtjev opozicije u RS, a posebno zamjeraju Željki Cvijanović jer je "lagala" o tome u Narodnoj skupštini RS.

Borenović je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da PDP ne želi da prisustvuje sjednicama na kojima će govoriti osobe koje su, kako tvrdi, učestvovale u političkoj korupciji.

"Kad god Željka Cvijanović, za koju je dokazano da je kupovala narodne poslanike i slagala građane RS-a, progovori na sjednici Skupštine ili bilo kojem drugom forumu, predstavnici PDP-a neće prisustvovati tom događaju, niti će slušati nekoga ko je slagao građane RS", rekao je Borenović.

On je podsjetio da je od 18 izvještaja i informacija, koji su predloženi za narednu redovnu sjednicu Narodne skupštine RS, njih 15 govori o lošem stanju u RS, što, kaže, samo pokazuje kako je Vlada radila svoj posao i u kakvoj situaciji se nalazi RS.

Govoreći o Nacrtu zakona o pravima izabranih predstavnika Republike Srpske u periodu 1991-1996. godina, koji će biti razmatran na Šestoj sjednici parlamenta Srpske, Borenović smatra da je riječ o "politički motivisanom zakonu".

Borenović je otkrio da će poslanički klub PDP-a predložiti da se u taj zakon ugradi odredba da isplata novčanih naknada započne 1. januara 2020. godine.

"Predložićemo da se do tada taj iznos od 2,1 miliona KM na godišnjem nivou ravnomjerno raspoređuje u odnosu 50:50 odsto u Fond za podršku porodicama optuženih za ratne zločine pred Haškim tribunalom i za povećanje naknada ratnim vojnim invalidima od prve do četvrte kategorije i porodicama poginulih i nestalih boraca", istakao je Borenović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )