FOTO: null

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da danas da je Gradski odbor ove stranke u Bijeljini jedan od najboljih i najstabilnijih odbora, koji ima najjače rezultate.

On je, na proslavi krsne slave Gradskog odbora PDP-a Bijeljina - Bogojavljenje, rekao novinarima da je u Bijeljini, ali i u cijeloj Republici Srpskoj, prisutan pozitivan i pobjednički ambijent pred parlamentarne izbore. 

"U ovoj godini napravićemo, vjerovatno, jedan od najboljih rezultata otkad je partija osnovana. Na predstojeće izbore ići ćemo sa kolegama iz SDS-a, NDP-a i drugih opozicionih stranaka za srpskog člana Predsjedništva BiH i predsjednika Republike Srpske", istakao je Borenović, dodajući da će Mladen Ivanić biti njihov kandidat za jednu od ove dvije pozicije. 

On očekuje da će građani Srpske, nakon izbora, doći u situaciju da budu dio jednog normalnog, uređenog i jakog društva u kojem će imati ekonomiju 21. vijeka i u kojoj će Republika Srpska biti zaposlena i biti snažan dio regiona. 

"Želimo da živimo u uređenom društvu u kojem građani imaju punu slobodu, da se razvijaju na jedan zdraviji način, da budu zaposleni i da imaju od čega da žive", rekao je Borenović. 

Na pitanje novinara zašto opozicija nije podržala dnevni red sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, on je naveo da će u narednih nekoliko dana PDP donijeti odluku da li će i u kojem obliku prisustvovati zasjedanju. 

Predsjednik Gradskog odbora PDP-a Bijeljina Slaviša Marković istakao je da ovaj odbor uz krsnu slavu Bogojavljenje slavi 18 godina postojanja i da je izuzetno zadovoljan ostvarenim rezultatima rada u prošloj godini. 

"Dio smo skupštinske većine u gradu, ostvarili smo dobre rezultate na lokalnim izborima i faktički smo jedan od ključnih faktora vlasti u ovom gradu", rekao je Marković. 

On očekuje da i na parlamentarnim izborima u oktobru PDP ponovi dobre rezultate, onakve kakve je ostvario na lokalnim, a da im "vjetar u leđa" dodatno daje kandidatura počasnog predsjednika PDP Mladena Ivanića za predsjednika Republike Srpske ili za srpskog člana Predsjedništva BiH. 

"Očekujemo njegovu pobjedu i u tom duhu se i pripremamo za izbore. Atmosfera je dobra, a veliki broj ljudi i danas samo potvrđuje našu snagu", rekao je Marković čestitajući članstvu i svima koji slave krsnu slavu Bogojavljenje. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )