FOTO: InfoBijeljina

Boračka organizacije opštine Ugljevik osudila je smjenu direktora Rudnika i Termoelektrane /RiTE/ „Ugljevik“ Đorđa Popovića, saopštio je predsjednik boračke organizacije ove podmajevičke opštine Jovan Marinković.

On je podsjetio da je Đorđe Popović primio Zlatnu značku od Boračke organizacije Republike Srpske koja mu je dodjeljena na Forumu boraca, uoči slave VRS-Vidovdana ove godine,   za nesebičnu  pomoć boračkoj populaciji.

„U protekloj godini zaposleno je 12 djece poginulih boraca, a tokom ove godine još šestoro djece sa područja opštine Ugljevik, čime smo  Popoviću neizmjerno zahvalni na razumijevanju i podršci ovoj najosjetljivijoj kategoriji društva koja je zaboravljena od svih“, rekao je Marinković.

Marinković je dodao  da u okviru RiTE „Ugljevik“  radi firma „Bors preporod“ koja zapošljava invalide rata i  porodice poginulih boraca.

„Za firmu koja zapošljava 51 lice, a iz boračke populacije, imali smo podršku Đorđa Popovića, i njegovu nesebičnu pomoć“, rekao  je Marinković.

On je naveo da ovim putem Boračka organizacija Ugljevika želi da skrene pažnju javnosti o odnosu RiTE „Ugljevik“  prema boračkoj populaciji čime se posebno istakao smjenjeni direktor Đorđe Popović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )