FOTO: null

Svetom liturgijom i parastosom za 301 poginulog srpskog borca iz Ugljevika, koji su služeni u Hramu Svete Petke Paraskeve, danas je u ovoj opštini obilježena slava Boračke organizacije Republike Srpske - Mitrovdan.

Polaganjem vijenaca na gradskom trgu kod centralnog spomen-obilježja, porodice poginulih boraca, saborci i predstavnici opštine Ugljevik odali su počast palim borcima.

Predsjednik ugljevičke Boračke organizacije Jovan Marinković čestitao je slavu borcima Vojske Republike Srpske, istakavši da je tradicionalna proslava Mitrovdana prilika za evociranje uspomena na one koji su dali živote za Republiku Srpsku.

„Okupila nas je naša krsna slava koju obavezno počinjemo sjećanjem i molitvom za one koji su najzaslužniji za stvaranje Republike Srpske, koji su svojim žrtvama omogućili današnju slobodu srpskom narodu“, rekao je Marinković.

Marinković je poželio da im sveti Dimitrije donese veća i bolja prava za ratne vojne invalide i porodice poginulih boraca i najugroženije kategorije stanovništva - demobilisane nezaposlene borce.

Predsjednik opštinskog udruženja porodica poginulih boraca Savo Milošević čestitao je slavu Boračkoj organizaciji i ukazao na činjenicu da Boračka organizacija spada među 28 nevladinih organizacija, što teško pada svakom borcu koji je stvarao Republiku Srpsku.

Krsnu slavu borcima čestitao je i načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić, koji je poručio da će lokalna uprava nastaviti da pomaže rad Boračke organizacije i da izdvaja materijalna sredstva za boračku populaciju.

Lomljenje slavskog kolača obavljeno je u hotelu „Komsar Ugljevik“ i svečani ručak upriličen je za brojne zvanice.

Kum današnje slave bio je direktor Rudnika i termoelektrane Ugljevik, Đorđe Popović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )